Hoe Het Probleem Met Google Tweestapsverificatie Oplossen?

Tweestapsverificatie is een van de beste methoden die u kunt gebruiken om uw account te beveiligen. Kort gezegd voegt tweestapsverificatie een tweede laag toe aan uw beveiliging door een tweede bevestiging van een inlogpoging te vereisen. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt bij uw Gmail-account, ontvangt u een sms met een code die u moet invoeren om door te gaan. Maar dingen gaan niet altijd even soepel. Soms komt de code daar niet. Wat dan?

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u zich in een gebied met een goed signaal bevindt. Google verzendt authenticatiecodes in twee stappen via sms, dus als u zich in een gebied bevindt met een sterke wifi maar geen goed gsm-signaal (ik kijk naar u, in het centrum van Chicago), kan dat een deel van het probleem zijn.

Dan kunt u de Google Authenticator-app gebruiken. Download de app gewoon op uw telefoon. Na installatie wordt u gevraagd hoe u het account kunt verifiëren. Het gemakkelijkst is met een QR-code. Ga op uw computer naar de tweestapsverificatiepagina en scrol omlaag naar Authenticator-app. Klik daarop en volg de stappen om de QR-code te scannen. Eenmaal gescand, ontvang je een code in de app. Voer die code in het vak “Verifiëren” op uw computer in en het zal de telefoon aan uw account koppelen. Vanaf dat moment gebruikt u de Authenticator-app om in te loggen in plaats van sms-codes.

Als dat niet werkt, kunt u er ook voor kiezen om gebeld te worden op uw back-uptelefoon. Dit werkt natuurlijk nog steeds niet als u zich in een gebied bevindt met een slecht signaal. U kunt er echter voor kiezen dat dit een vaste lijn is. De keerzijde van die keuze is dat je op de plek moet zijn waar de vaste lijn is, maar het is een optie.

Ten slotte, als al het andere niet lukt, kunt u ook back-upcodes gebruiken. Back-upcodes worden over het algemeen gebruikt voor situaties waarin u uw telefoon kwijtraakt of op een andere manier geen authenticatiecodes kunt ontvangen.

Deze moeten van tevoren worden gegenereerd. Back-upcodes zijn sets codes die u kunt gebruiken om in te loggen op uw account in plaats van uw tweestapsverificatie. Back-upcodes worden geleverd in sets van 10. Dit zijn codes voor eenmalig gebruik – ze worden inactief zodra u ze gebruikt. Als u een set codes genereert, worden alle ongebruikte codes van uw laatste batch gedeactiveerd. Spoiler alert: ik heb een nieuwe set codes gegenereerd nadat ik die screenshot heb gemaakt.

Om een ​​set codes te genereren, gaat u naar de tweestapsverificatiepagina en scrolt u omlaag naar het gebied met back-upcodes. Klik op ‘Nieuwe codes ophalen’. Dit zal een tekstbestand genereren dat u kunt downloaden, genaamd “Backup-codes- .txt.

Als u de back-upcode wilt gebruiken om in te loggen, gaat u naar de inlogpagina van Gmail en voert u uw gebruikersnaam / wachtwoord in. Wanneer u wordt gevraagd om authenticatie in twee stappen, klikt u op ‘Meer opties’ en vervolgens op ‘Voer een van uw 8-cijferige back-upcodes in’. Voer uw code in en u bent klaar om te gaan! Als u problemen ondervindt met betrekking tot tweestapsverificatie, kunt u contact opnemen met google bellen Nummer en het probleem oplossen.

Bron: – https://www.androidauthority.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *