Hoe U De Locatiegeschiedenis Van Uw Google Account Beheert

Locatiegeschiedenis is een instelling op Google-accountniveau die opslaat waar u heen gaat met elk mobiel apparaat waar:

• U bent aangemeld bij uw Google-account,
• Je hebt Locatiegeschiedenis ingeschakeld, en
• Op het apparaat is Locatiemelding ingeschakeld.

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, ziet u mogelijk een aantal voordelen in Google-producten en -services, waaronder gepersonaliseerde kaarten, aanbevelingen op basis van plaatsen die u heeft bezocht, hulp bij het vinden van uw telefoon, realtime verkeersupdates over uw woon-werkverkeer en nog veel meer. advertenties.

• Locatiegeschiedenis is standaard uitgeschakeld voor uw Google-account en kan alleen worden ingeschakeld als u zich hiervoor aanmeldt.
• U kunt Locatiegeschiedenis op elk moment onderbreken in de activiteitsopties van uw Google-account.
• U bepaalt wat er wordt opgeslagen in uw locatiegeschiedenis. U kunt de plaatsen waar u bent geweest, bekijken in de Google Maps-tijdlijn, die u kunt bewerken of gebruiken om uw locatiegeschiedenis te verwijderen.

Belangrijk: sommige van deze stappen werken alleen op Android 8.0 en hoger. Lees hoe u uw Android-versie controleert.

Schakel Locatiegeschiedenis in of uit

U kunt Locatiegeschiedenis op elk gewenst moment uitschakelen voor uw account. Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, moet uw beheerder deze instelling voor u beschikbaar maken. Als dat het geval is, kunt u Locatiegeschiedenis gebruiken zoals elke andere gebruiker. U kunt hulp krijgen via bellen google Nummer.

Ga naar het gedeelte ‘Locatiegeschiedenis’ van uw Google-account.

  1. Kies of uw account of uw apparaten locatiegeschiedenis kunnen rapporteren aan Google.
    • Uw account en alle apparaten: schakel bovenaan Locatiegeschiedenis in of uit.
    • Alleen een bepaald apparaat: schakel het apparaat in of uit onder “Dit apparaat” of “Apparaten op dit account”.

Als Locatiegeschiedenis is ingeschakeld

• Google ontvangt alleen locatiegeschiedenis voor elk apparaat waarop u bent ingelogd en locatiemelding heeft ingeschakeld.
• U kunt de instelling voor locatierapportage wijzigen voor elk apparaat waarop u bent aangemeld, en beperken welke apparaten locatiegegevens verstrekken voor opname in locatiegeschiedenis. Als u uw instellingen voor locatiegeschiedenis wilt wijzigen, kunt u ervoor kiezen om:
• Rapporteer uw locatie vanaf slechts enkele van uw apparaten, maar niet vanaf andere.
• Rapporteer uw locatie vanaf al uw apparaten.
• Schakel Locatiegeschiedenis uit voor uw Google-account. Uw locatie wordt niet gerapporteerd vanaf uw apparaten en er wordt geen nieuwe locatiegeschiedenis vastgelegd in uw account.
• Uw instellingen voor andere locatieservices op uw apparaat, zoals Google Location Services en Find My Device, worden niet gewijzigd.

Als Locatiegeschiedenis is uitgeschakeld

• De locaties van uw apparaat worden niet automatisch opgeslagen in uw locatiegeschiedenis.
• Eerdere activiteit wordt niet verwijderd uit uw locatiegeschiedenis. U kunt uw locatiegeschiedenis handmatig verwijderen.
• Uw instellingen voor andere locatieservices op uw apparaat, zoals Google Location Services en Find My Device, worden niet gewijzigd.
• Sommige locatiegegevens worden mogelijk nog steeds opgeslagen in andere instellingen, zoals Web- en app-activiteit, als onderdeel van uw gebruik van andere services, zoals Zoeken en Kaarten, zelfs nadat u Locatiegeschiedenis heeft uitgeschakeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *